Wat is een loopgroep

Wat is een loopgroep?

Een groepje hardlopers die toch wel 1 a 2 keer in de week bij elkaar komen om te gaan hardlopen noem je een loopgroep. Niet allen maar toch zijn veel van deze loopgroepen verbonden aan een atletiekvereniging en hebben een link met de atletiekunie. 

De meeste loopgroepen hebben wel een trainer in hun midden maar niet allen. 

Looptrainers

Loopgroepen worden heel vaak door een trainer begeleid. De looptrainers zijn vaak opgeleid en krijgen jaarlijks (als ze zijn aangesloten bij de atletiekvereniging) trainingen in nieuwe technieken. De atletiekunie organiseert al jaren de zogeheten looptrainersdag op sportcentrum papendal. ReflectiveSport staat ook al jaren met een klein standje op deze looptrainersdag om de deelnemers te wijzen op de beste hardloopverlichting die ook in loopgroepen wordt gebruikt.

Vaak zijn er wel kosten verbonden aan een lidmaatschap bij een loopgroep maar deze zijn in de regel laag te noemen.

Loopgroepen en veilig lopen in het donker

Het lopen met een hardloopgroep is per definitie veiliger dan in je eentje lopen. In een groep voel je je veiliger en bén je veiliger. Krijg je een blessure tijdens je run dan is er altijd wel iemand die een telefoon bij zich heeft om iemand te bellen om je op te halen. Of 1 van de groep loopt rustig terug naar je huis, fiets of auto. Groepen zijn ook veel beter zichtbaar en de meeste (zichzelf respecterende) loopgroepen eisen van de deelnemers dat ze ook reflecterende accessoires dragen zoals een ledarmband, reflectiehesje, ledvest of led harnas. Chest lights of hoofdlampen zie je weinig in een groep omdat dit medelopers kan verblinden hoewel diegene die voorop loopt dit best kan dragen. Er zijn ook hoofdlampen die je met een “zwaai” voor het lampje aan / uit zet. 


ReflectiveSport en loopgroepen

ReflectiveSport levert veel aan loopgroepen. De InVincer Wildsaver ledvest club is eigenlijk het meest verkocht aan lopers binnen een loopgroep gevolgd door het InVincer Wildsaver led harnas. Al enige jaren leveren wij aan Atletiekvereniging Generaal Michaelis (AVGM) uit Best. Ook loopgroep Hogezandloper, loopgroep Zandlopers, loopgroep Gea Hut, ChillRunning kopen regelmatig ledvesten bij ReflectiveSport voor de deelnemers. 

Tip om een loopgroep bij jou in de buurt te vinden

Stel je hebt besloten om je bij een loopgroep aan te sluiten dan kan ik de volgende websites aanbevelen om er 1 bij jou in de buurt te vinden. Hardlopen.nl  is de website van de Atletiekunie. Maar ook runnermaps.nl kan inzicht geven. Hoewel daar toch niet alles op te vinden lijkt te zijn. 

Dus de conclusie

Loopgroepen zijn inspirerende, gezellige en veilige groepen om je bij aan te sluiten om zo je hardloop kwaliteiten te verbeteren. Je krijgt goede technische training met tips voor technieken die bij jou passen en die je echt zelf niet gaat verzinnen. Veiligheid staat voorop bij een loopgroep. 

Meer weten over hardloopverlichting voor jouw loopgroep? 

ReflectiveSport maakt deals met loopgroepen zodat alle deelnemers goed verlicht zijn met hoge kwaliteit ledvesten en tegen een goede prijs. Ik kan voor jullie loopgroep een aparte bestelpagina maken waarop de leden mét vooraf afgesproken korting kunnen bestellen. 


Reactie plaatsen