hoe onderhoud ik mijn ledvest accu en verleng ik de levensduur

hoe onderhoud ik mijn ledvest accu en verleng ik de levensduur

Top tips om de accu van jouw led vest club te onderhouden en zo de levensduur te verlengen

OPMERKING: DEZE TIP IS GELDIG VOOR ONDERHOUD VAN ACCU's VAN HET INVINCER LED VEST CLUB, INVINCER LED HARNAS en de INVINCER ULTRA VESTEN. De plaatjes hieronder laten specifiek de accu zien van het led vest club!

Zo af en toe krijg ik een berichtje dat de accu van het ledvest club niet goed meer functioneert of echt "op" of kapot is. Niet getreurd. De accu is niet kostbaar en is eenvoudig te bestellen via deze →link←

Liever heb je natuurlijk een accu die het gewoon doet. Hieronder volgen een aantal tips om je accu goed te onderhouden. Het is net als bij een auto accu zo dat je verstandig omgaat met laden en "belasten"


Na je avondrun kun je de accu prima aan het vest gekoppeld laten. Zeker als je het led vest regelmatig gebruik


Einde van het seizoen?! Goed opletten als je de accu een langere tijd NIET gaat gebruiken. BELANGRIJK!!

Als je weet dat je het ledvest voor langere tijd niet gaat gebruiken dan moet je echt even opletten. De meest lopers gebruiken het vest eigenlijk niet in de maanden April t/m September. Het is nog lang genoeg licht vinden ze en het led vest gaat de lade in.

Een accu kan er eigenlijk niet goed tegen als deze niet gebruikt wordt. Leg je de accu lang weg en hij is 100% opgeladen dan vindt ie dat niet leuk 😡. Maar ook als deze helemaal leeg is en je gebruikt 'm niet voor enige tijd dan wordt ie ook niet blij 😥.

Volg daarom dit stappen plan.

  • check of de accu nog iets van lading heeft, dit check je door het led vest aan te zetten
  • Geeft het vest nog licht dan is de accu niet leeg. Dit is goed!
  • Geeft het vest geen licht meer? Laadt dan de accu even een half uurtje op
  • Koppel dan de accu LOS van het ledvest
  • Bewaar de accu (losgekoppeld dus) in het borstvakje van het ledvest OF bewaar deze in een lade samen met het micro usb kabeltje
  • Idealiter hang je het ledvest op aan een hanger en hangt deze in een kast
  • Ander kun je het ledvest netjes opvouwen en in een lade leggen

led vest onderhoud accu

4. Zomermaanden (wat doe je met je ledvest en accu)

Je hebt het ledvest en de accu al nu een maand of 1 a 2 niet gebruikt. Dan is het toch weer tijd om de accu+kabel én het led vest er even bij te pakken. Laadt de accu even een klein uurtje op. Na dit uurtje koppel je de accu weer even aan het ledvest en je zet het ledvest aan voor 30 minuten tot een uurtje

accu om de maand opladen en belastenHiermee houdt je de accu in goede conditie. Dit doe je dus gedurende de zomermaanden tot je het led vest weer vaker gaat gebruiken. Ruim na dit onderhoud het led vest ook weer op. Je koppelt de accu dus weer los van het led vest en bergt alles weer netjes op.

accu onderhoud led vest club

Het is natuurlijk best lastig om jezelf te herinneren om dit te doen. Daarom wil ik je attenderen op het volgende. ReflectiveSport heeft een service dat jij in de maanden Maart t/m September om de 1-1.5 maand een herinnering krijgt om dit onderhoud uit te voeren. Een kort mailtje met een herinnering. Fijn om te krijgen want je verlengt echt de levensduur t.o.v. als je geen onderhoud doet aan je accu.

HIER KUN JE JE BINNENKORT INSCHRIJVEN VOOR DE HERINNERINGSMAIL

Reactie plaatsen