Kenmerken van een goed hardloop ledvest

Kenmerken van een goed hardloop ledvest

Top 10 kenmerken van een goed hardloop ledvest

Waar moet een goed ledvest voor  hardlopen nou eigenlijk aan voldoen? 

Ik heb er 10 voor jullie op een rijtje gezet. Heb jij nog een tip die hier niet bij staat? Laat een comment achter! #kenmerken-goed-ledvest

  1. het gewicht van het vestje is laag
  2. het hardloopvest moet ademend (veelal wordt een mesh-structuur gebruikt) zijn, evident natuurlijk dat het materiaal moet ademen want je moet (ook in de winter) je warmte en vocht kwijt)
  3. het materiaal van het ledvestje heeft van zichzelf al een signaalkleur zoals fluorgeel of feloranje. Deze kleuren worden ook door professionals gebruikt zoals wegenbouwers die goed gezien moeten worden in het donker.
  4. het hardloopledvest heeft reflecterende elementen. Indien je batterijen onverhoopt leeg zijn dan is het toch prettig dat het ledvest reflecteert als er licht op geschenen wordt.
  5. idealiter heeft de hardloopverlichting/ledvest zowel vóórop verlichting(bij voorkeur WITTE verlichting voorop) als ook op de rug verlichting (bij voorkeur RODE verlichting achterop). Zo kan achteropkomend verkeer jou goed zien in het donker en deze weet dan welke richting jij loopt. Tegemoetkomend verkeer kan door de witte verlichting voorop zien dat je hen tegemoet komt lopen. Zoals ook bij alle voertuigen in het verkeer. Dus voor hardloopverlichting geldt: het liefst rode verlichting achterop en witte verlichting voorop. Maar er geldt ook weer: elke beetje verlichting dat je bij je draagt vergroot jouw zichtbaarheid dramatisch!
  6. het ledvest is goed verstelbaar. De één wil juist het vestje straks aangetrokken maar de ander wil het juist weer wat losser aan. Verstelmogelijkheden zijn dus zeer wenselijk.
  7. héél belangrijk is ook de batterij of ook wel de accu of de controller genoemd. Het immens populaire Gato Ledvest heeft goedkope kleine knoopcelbatterijtjes. Eén voor de verlichting voorop en één voor de verlichting achterop. Maar om die batterijtjes te vervangen… nou nou. Niet eenvoudig. En de batterijhouder van het Gato Ledvest is ook wat kwetsbaar hierdoor. De draadjes Niet ideaal dus. Het andere zéér populaire ledvest van Wildsaver/ReflectiveSport heeft dan een veel betere batterij. De controller die ook meteen de batterij is is eenvoudig los te koppelen en middels een meegeleverd micro-usb kabeltje op te laden aan elke telefoonoplader of computer. IDEAAL dus. Dus: batterij moet OPLAADBAAR, LOSKOPPELBAAR en niet te zwaar van gewicht zijn.
  8. hoge kwaliteit van de ledlampjes van het ledvest en de bedrading. Het is natuurlijk zo dat een hardloopvest mét verlichting altijd kwetsbaarder is dan een reflectievest met alleen reflectie-elementen. Het lampje moet toch worden gevoed met stroom en vaak komt daar wel een draadje bij kijken. Hier moet dus bij het ontwerp rekening mee gehouden worden. De kwaliteit van de gebruikte ledlampjes moet ook goed zijn. Een hoge lichtopbrengst, waterdicht en lange levensduur.
  9. de verschillende opties van verlichting. Welke standen zitten er op je hardloopvestje? Kan de verlichting alleen aan en uit? Of zit er ook een stand knipperen bij of een stand snel knipperen of zelfs een dimstand? De nieuwe accu/batterij/controller van ReflectiveSport/Wildsaver (nog niet bij alle ledvesten geleverd) heeft een dimfunctie. Met 1 druk op de knop dimmen de lampjes tot 50% en gaat de batterij ook wat langer mee. Op 50% is de verlichting nog steeds fel genoeg om goed gezien te worden. In de knipperstand is de felheid van de lampjes ook 50%. Een zeer goede toevoeging dus.
  10. het led vest moet wasbaar zijn. Als je een beetje lekker veel hardloopt dan zweet je natuurlijk ook flink. En wat is het dan fijn dat je behalve je hardloopshirt ook je ledvest kunt wassen. De meeste ledvesten kunnen NIET gewassen worden. Het ReflectiveSport/Wildsaver ledvest echter wel. Batterij loskoppelen en hij kan zo in de wasmachine.

Hierboven dus 10 eigenschappen dus waar een goed led vest eigenlijk aan MOET voldoen!

#eigenschappen-goedledvest #beste-hardloopverlichting #ledvest #gatoledvest #wildsaverledvest

Dit ledvest voldoet aan de bovenstaande voorwaarden: ReflectiveSport WS ledvest

Reactie plaatsen