wat is hardloop verlichting

wat is hardloop verlichting

Wat is hardloop verlichting?

onder hardloopverlichting verstaan we alle verlichtingsattributen met actieve ingebouwde verlichting die een hardloper of wandelaar beter zichtbaar maakt in het donker, zoals het ledvest, het ledharnas, de led armband, de hoofdlamp, de borstlamp, de heuptas met verlichting, de rugtas met verlichting.

Een reflectiehesje behoort dus NIET tot hardloopverlichting maar wordt door sommige grote webwinkels en hardloopzaken daar wel onder gecategoriseerd. Niet ok dus. Want een reflectiehesje of veiligheidshesje is pas reflecterend als er licht OP geschenen wordt (door bijvoorbeeld een auto of lantaarn). Een led vest kun je al zien zonder dat het beschenen wordt door een externe lichtbron en is dus vele malen veiliger om te dragen. 

Een led vest en led harnas worden ook wel led hesje genoemd. Principe is hetzelfde: aantal lampjes voor (bij voorkeur wit) en aantal lampjes op de rug (bij voorkeur rood).

De ledarmband wordt veelal om de bovenarm gedragen (liefst 1 voor links en 1 voor rechts) en komen in diverse kleuren. Rood, Groen en Blauw zijn de meest opvallende lichtkleuren en hebben ook een associate met iets. Maar de led armbanden zijn er ook in het oranje, wit en roze/paars. Als de ledsterkte maar sterk genoeg is en je goed opvalt. 


Bekendste (beste) merken hardloop verlichting

InVincer by ReflectiveSport, Gato Sport, S-Triple, See Yu, Uglow, Bee Seen, Bee Safe, Tunturi, Wowow.


Reactie plaatsen