Seizoen voor hardlopen in het donker

In November verkoop ik de meeste ledvesten, waarom?

Vrienden vragen mij wel eens. Vincent, wat jij doe nu eigenlijk in de zomer? Ze weten dat ik “ledvestjes” verkoop. Ik vul hen dan aan door te zeggen dat ik vooral hardloop verlichting verkoop en dat dat voornamelijk led vesten zijn maar ook hoofdlampen, led harnassen, led armbanden, reflectievestjes/reflectiehesjes. En tja, die verkoop je natuurlijk vooral in de wintermaanden, niet in de zomermaanden. In de zomermaanden ben ik vooral bezig met de voorbereidingen voor het winterseizoen. Ontwerpen en verbeteren van producten, de website upgraden en verbeteren. Want die wintermaanden zijn best wel een gekkenhuis en dan heb ik geen tijd voor de website en inkoop.

Wat betreft verkoopcijfers is de topmaand voor de verkoop van bijvoorbeeld ledvesten zonder enige twijfel november. Met kop en schouders steekt november boven de andere maanden uit. Zie onderstaande grafiek van de verkoop van één van de producten die ik verkoop via Bol.com zijnde het Gato Ledvest in kleur geel. 

Mmm, waarom is dat eigenlijk november? En waarom niet december?  December is toch nog donkerder? Nog kouder, nog natter wellicht? Dus nog meer noodzaak voor verlichting tijdens je nightrun.

December kadomaand, november inkoopmaand voor hardloopverlichting

Ik zie dat veel mensen juist led vesten en andere soorten van hardloopverlichting kopen als kadootje voor tijdens pakjesavond (Sinterklaas). Of als presentje voor onder de kerstboom. De echtgenoot die denkt: ik wil graag dat mijn lieve vrouw weer veilig thuiskomt na haar rondje lopen in het donker. De moeder die haar kind het liefst met led armband om naar school laat gaan. Het is namelijk nog donker als ze naar school moeten fietsen en de fietsverlichting is niet altijd functionerende (daarover meer in een andere blog). Om op tijd het pakje binnen te hebben wordt dus al in November goed ingeslagen. En dan bestellen mensen ook meteen maar het kado voor de kerst mee.

Een nuttig kado gegeven uit bezorgheid en liefde ❤️

Veel familieleden wensen elkaar natuurlijk veiligheid toe en praktisch betekent dit dan dat er een led armband, ledvestje, of hoofdlamp wordt gekocht en mooi wordt ingepakt. Bezorgd dat hun vrouw, man, kind niet goed zichtbaar zal zijn en bij een ongeluk betrokken wordt doordat een automobilist hen niet tijdig zal zien. Dus de grote piek aan verkopen is mede (of vooral) te danken aan liefdevolle en bezorgde familieleden die via Sint en de kerstman zorgen dat manlief, kind of echtgenote gewoon goed zichtbaar in de avond zijn of haar rondje kan hardlopen.

Zoek je ook een kado voor jouw man, vrouw, zoon, dochter, opa, oma, teamgenoot, clubgenoot, oom, tante, neef, nicht of collega? Kijk eens bij onze best verkochte ledvesten en artikelen voor wat inspiratie en om te bekijken waar een goede hardloopverlichting 🏃🏽‍♂️🌟 nu eigenlijk aan moet voldoen!

Wil jij een kortingscode ontvangen voor de komende Sinterklaas periode? Vul dan onderstaand formulier in 🎁. Zie je geen formulier? Dan sta je wellicht al op de lijst 😄.

 

Reactie plaatsen