hoe onderhoud ik mijn ledarmband en verdrievoudig ik de levensduur

hoe onderhoud ik mijn ledarmband en verdrievoudig ik de levensduur

Top 5 tips die de levensduur van jouw ledarmband kunnen verdrievoudigen

Hieronder lees je de top 5 tips ledarmband onderhoud waarmee je de levensduur van jouw ledarmband dramatisch kunt verlengen.

Tja, ik krijg wel eens een berichtje van een klant. De batterijen in mijn ledarmband zijn gaan lekken en nou is alles verroest en hij doet het niet meer. Of: de elastische band is niet meer elastisch!! Hij flubbert nu van mijn arm af. Deze "defecten" zijn uiteraard gewoon te voorkomen en vallen niet onder de garantie! Hieronder kun je deze tips uitgebreid lezen!

Lees nu de top 5 onderhoudstips InVincer ledarmbanden hardloopverlichting

1. maak na élke hardloopsessie altijd de elastische band los

Wat bedoel ik daarmee? Als je de band om je arm doet dan trek je deze strak om je arm en zet je de elastische band vast met klittenband. Als je na het hardlopen de band van je arm haalt en je laat het elastiek "onder spanning" staan dan zal het elastiek zijn elastisch vermogen verliezen met als gevolg dat de ledarmband eigenlijk waardeloos wordt. De oplossing is eenvoudig. Als je de ledarmband van je arm haalt maak dan het klittenband los zodat de elastische band niet meer onder spanning staat. Hieronder is dit mooi weergegeven. Toch een nieuwe elastische band nodig voor jouw ledarmband? Bestel 'm →HIER←

onderhoud top 5 ledarmband hardloopverlichting

2. maak ná elke hardloopsessie de ledarmband droog voor het opbergen

Leg de ledarmband niet op een verwarming maar zorg wel dat indien deze nat is (door bijvoorbeeld een hardlooprondje in de regen), het meeste vocht wordt afgedroogd 💦❌→🧻. Hij kan best tegen een beetje water maar het is gewoon beter om 'm toch af te drogen.

na hardlopen ledarmband droog

3. gebruik de ledarmband regelmatig, of zet 'm regelmatig aan

Loop je een aantal weken niet maar is het donkere seizoen nog niet voorbij? Zet dan de ledarmband zo af en toe eens een minuutje 🕔 aan. Batterijen vinden het "fijn" om zo nu en dan in gebruik te zijn. Je schudt ze even wakker als het ware.

4. haal de batterijen uit de ledarmband als je 'm lang niet gebruikt

is het donkere seizoen afgelopen dan zul je de ledarmband heel waarschijnlijk enige maanden niet meer gaan gebruiken. Zorg er dan voor dat je de 2 knoopcelbatterijtjes verwijdert uit de ledarmband. Berg deze op (als ze nog vol zitten) en doe ze er pas weer in als jouw avondloopseizoen weer gaat starten. Als je de batterijen toch lang in de armband laat zitten dan kan het gebeuren dat de knoopcelbatterijen gaan lekken en de electronica gaan roesten. De ledarmband zal dan niet meer functioneren. Bestel nieuwe CR2032 batterijen →HIER← of ook via deze affil.link via Bol .com

remove battery from ledarmband

5. registreer jouw Invincer Ledarmband voor garantie

Wist je dat ReflectiveSport 1,5 jaar garantie geeft op de InVincer ledarmbanden? Dat is véél langer dan de meeste leveranciers van ledarmbanden. En als je je registreert voor garantie dan krijg je dus ook tips zoals hierboven per e-mail toegezonden. Wel zo makkelijk! Let op: lekkende batterijen vallen in principe niet onder garantie. ReflectiveSport weet namelijk niet welke kwaliteit batterijen u gebruikt.

Reactie plaatsen