wat zegt de Atletiekunie over hardlopen in het donker, zichtbaarheid en ledvesten

wat zegt de Atletiekunie over hardlopen in het donker, zichtbaarheid en ledvesten

Dit is wat de Atletiekunie zegt over veiligheidskleding

Het is niet voor niets dat er vanuit de Atletiekunie zelf "regels" zijn die aan looptrainers wordt meegegeven voor hun loopgroepen. Veel regels zijn wel echt gericht op veiligheid.

Afspraken maken over waar te verzamelen, een buddy koppelen aan iemand die geblesseerd terug moet naar de verzamelplaats. Maar dit is wat de Atletiekunie zegt over reflectiekleding.

"Veiligheidskleding en toebehoren Indien er in de donkere dagen van het jaar buiten wordt getraind moeten alle groepsleden zijn voorzien van reflecterende sport kleding en schoen. Als extra kunnen reflecterende hesjes en/of reflecterende arm-, hoofd- en schouderbanden worden gedragen. Te allen tijde zullen koplopers en lopers in de staart van de groep moeten zijn voorzien van reflecterende kleding. De groep wordt geĂ¯nstrueerd dat ze zelfs met reflecterende materiaal toch kwetsbaar blijven; vooral met slechte weersomstandigheden (regen, mist). N.B. tegenwoordig zijn er ook led-verlichtingsbanden voor lopers verkrijgbaar." - Bron: Atletiekunie - PDF document (Tips en voorwaarden om op verantwoorde wijze met groepen atleten op de openbare weg te trainen)

Dit is wat Veilig Verkeer Nederland (VVN) zegt over fietsverlichting

Check de pagina AAN in het donker op de website van Veilig Verkeer Nederland. Daar wordt mooi opgesomd waarom fietsverlichting echt belangrijk is om goed in orde te hebben.

Dit is wat het ministerie van infrastructuur en waterstaat zegt over verlichting

De verkeersveiligheidscampagnes van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) en haar partners worden gevoerd onder de koepel 'Kom veilig Thuis'. Bezoek ook die webpagina eens (hier)


dit plaatje is een advertentie

Reactie plaatsen