ReflectiveSport ook via Facebook Shops?

Komt ReflectiveSport ook via Facebook Shops?

Facebook kondigde deze week aan dat er een nieuwe functionaliteit komt in haar apps (Facebook en Instagram). Reden voor deze (versnelde?) introductie is volgens het bedrijf om kleine ondernemers te helpen in deze rare tijden van COVID19 en het veranderde “landschap” waarin ondernemers maar juist ook de klanten zich bevinden. Even naar de winkel gaan om een paar hardloopschoenen te kopen of een shirtje of een led vest om hard te lopen in het donker is een stuk minder eenvoudig geworden.

Facebook Shops zou een uitkomst kunnen zijn om kleine ondernemingen hun doelgroep te laten bereiken. Ga ik ook onze ledvesten, hardloopverlichtingen, hoofdlampen en led armbanden aanbieden via dit platform? Ik dacht eerst direct: JA! Maar toen bedacht ik mij: ik heb zojuist de nieuwe ReflectiveSport website geïntroduceerd. Daarnaast verkoop ik met ReflectiveSport ook al via onze Bol.com plaza winkel. En dan nu ook nog via Facebook verkopen? Zitten mijn klanten daar wel op te wachten? Kan ik zoveel verkoopkanalen wel aan (qua aandacht?). Kortom: ik ga het eerst onderzoeken en niet meteen er bovenop springen. Het belangrijkste uitgangspunt moet zijn: zouden jullie (de klanten) willen dat ReflectiveSport via Facebook gaat verkopen? Zou het voor jullie een prettige koopomgeving zijn… wellicht vinden jullie het wel prettig dat Facebook “erachter” zit als grote partij. Geeft het nog een beetje extra vertrouwen wellicht?

ReflectiveSport en Facebook Shops. We gaan het zien. En uiteraard houd ik jullie op de hoogte van de ontwikkelingen! Blijf gezond! Lekker bewegen deze week en sport veilig! Zowel rekening houdende met Corona maatregelen als ook met je zichtbaarheid als je in het donker gaat hardlopen. Echt doen hoor!

Sportieve groet van Vincent

Reactie plaatsen